News Ο Τζέιμς Φράνκο γυρνά πίσω στον χρόνο για να σώσει τον JFK, στο «11.22.1963»

13 Ιανουαρίου 2016 |

0

Ο Τζέιμς Φράνκο γυρνά πίσω στον χρόνο για να σώσει τον JFK, στο «11.22.1963»

Η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963 είναι μία ημερομηνία καταχωρημένη δια παντός στα κατάστιχα της αμερικάνικης (αλλά και της παγκόσμιας) Ιστορίας. Ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, πέφτει νεκρός στη συνοικία Dealy Plaza του Ντάλας. Ο Αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον αντικαθιστά τον εκλιπόντα, ο Λι Χάρβι Όσβαλντ συλλαμβάνεται για τη δολοφονία και δύο μέρες αργότερα πέφτει ο ίδιος θύμα δολοφονίας. Ο συλληφθείς Τζακ Ρούμπι καταδικάζεται αρχικά σε θάνατο, αλλά κερδίζει την έφεση που ασκεί και κατορθώνει να οδηγήσει την υπόθεσή του σε νέα δίκη. Προτού όμως οριστεί η ημερομηνία της νέας δίκης, ο Ρούμπι πεθαίνει από πνευμονική εμβολή που προκλήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα (3/1/1967). Η δολοφονία του JFK αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας ένα ανοιχτό συλλογικό τραύμα στο σώμα της αμερικάνικης κοινωνίας, ενώ οι υποψίες και οι θεωρίες πως δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης εξακολουθούν να πλανώνται στον αέρα.

Ο διάσημος συγγραφέας Στίβεν Κινγκ εξέδωσε το μυθιστόρημα 11/22/1963 (ένα από τα συνολικά 54 που έχει συγγράψει) στις 8 Νοεμβρίου 2011, το οποίο κατέστη άμεσα best seller. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, η ημερομηνία – τίτλος δεν είναι τυχαία. Ο κεντρικός ήρωας Jake Epping ταξιδεύει στον χρόνο (κι αφού πρώτα συμβούν χίλια μύρια διάφορα που δεν πρέπει να σας αποκαλυφθούν για spoiler λόγους) με σκοπό την αλλαγή του ρου της Ιστορίας και την αποτροπή της δολοφονίας του JFK. Ο Τζ. Τζ. Έιμπραμς, ο σκηνοθέτης δηλαδή του πρόσφατου Star Wars και ένας εκ των συνδημιουργών του Lost (στο οποίο φημολογείται εντόνως πως συμμετείχε και ο Στίβεν Κινγκ) σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο μυθιστόρημα για ένα απλό λόγο: εξασφάλισε τα δικαιώματά του, προκειμένου να το μεταφέρει στη μικρή οθόνη για λογαριασμό του καναλιού Hulu.

11-22-63 2

Ο Έιμπραμς θα έχει χρέη παραγωγού στο πρότζεκτ, ενώ ο πρωταγωνιστικός ρόλος δόθηκε στον Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος είχε εκφράσει κι αυτός ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του βιβλίου, αλλά διαπίστωσε πως ο Έιμπραμς τον είχε προλάβει! Ο Κρις Κούπερ ερμηνεύει τον δεύτερο τη τάξει ρόλο, ενώ το κυρίως καστ συμπληρώνουν οι Τζος Ντουχάμελ, Σάρα Γκάντον και Τσέρι Τζόουνς. Η σειρά γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της στο Τορόντο του Καναδά, αλλά οι σκηνές που παραπέμπουν στη μέρα της δολοφονίας είναι γυρισμένες στο Ντάλας, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Ο Έιμπραμς δήλωσε πως υπήρξαν κάποιες αναγκαστικές μικρές αλλαγές στην πλοκή του βιβλίου ώστε να είναι εφικτή η τηλεοπτική του μεταφορά, προσθέτοντας πως οι αλλαγές αυτές έγιναν πλήρως αποδεκτές από τον Κινγκ.

Το 11.22.1963 (ο τίτλος της σειράς είναι με τελείες κι όχι με καθέτους, όπως αυτός του βιβλίου) ξεκινά να προβάλλεται στις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Ιδού το επίσημο ολόφρεσκο τρέιλερ που κυκλοφόρησε.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑