News To remake του θρυλικού “Suspiria” έχει πλέον ολοκληρωμένο καστ!

5 Οκτωβρίου 2016 |

0

To remake του θρυλικού “Suspiria” έχει πλέον ολοκληρωμένο καστ!

To 2008, όταν είχε ανακοινωθεί το πλάνο ενός remake της θρυλικής ταινίας τρόμου Suspiria (1977), του ακόμη πιο θρυλικού Ντάριο Αρτζέντο, με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (Undertow, Pineapple Express, Prince Avalanche) και πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν, οι αντιδράσεις υπήρξαν ακραία αρνητικές. Οι ορκισμένοι λάτρεις τόσο των ταινιών τρόμου όσο και του βασιλιά του giallo ειδικότερα, θεώρησαν τον Γκριν παντελώς ακατάλληλο για ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ ακόμη κι ο ίδιος ο Αρτζέντο εξέφρασε δημοσίως την αποδοκιμασία του. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, το πρότζεκτ κατέρρευσε οριστικά το 2013, αλλά, καθ’ όπως φαίνεται, από τα απομεινάρια του γεννήθηκε μία νέα προσπάθεια.

suspiria-remake-2

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο, o οποίος θα είχε θέση παραγωγού στο πρότζεκτ που τελικά ναυάγησε, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του remake, το οποίο αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2017. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Γκουαντανίνο είχε κι άλλη ταινία στα σκαριά για την επόμενη χρονιά, το Call Me by Your Name, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αιγύπτιου συγγραφέα Αντρέ Άσιμαν και αντλεί (χαλαρή) έμπνευση από την ταινία Για τους έρωτές μου (1986), του (πολύ καλού) Γάλλου σκηνοθέτη Μωρίς Πιαλά. Δύο καρπούζια, λοιπόν, στην ίδια μασχάλη για τον συμπαθή και πολυπράγμονα Γκουαντανίνο, που δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας.

suspiria-remake-4

Αυτή τη φορά, πάντως, δεν υπήρξαν αντιδράσεις κι αποδοκιμασίες εναντίον του remake του Suspiria, γεγονός που πιθανώς να οφείλεται και στο εξαίρετο πρωταγωνιστικό καστ (πέρα από το ότι ο σκηνοθέτης του είναι συμπατριώτης του Αρτζέντο). Μόλις χτες, μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η Κλόι Γκρέις Μόρετζ θα βρεθεί στο πλευρό των Τίλντα Σουίντον και Ντακότα Τζόνσον, οι οποίες πρωταγωνιστούσαν και στην προηγούμενη ταινία του Γκουαντανίνο, το περσινό Κάτω από τον ήλιο.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Γκουαντανίνο όπου πρωταγωνιστεί η Τίλντα Σουίντον (έχουν συνεργαστεί και σε διάφορα άλλα πρότζεκτ), μετά τις ταινίες The Protagonists (1999) και Εγώ είμαι ο έρωτας (2009). Παράλληλα, αποτελεί και την τρίτη συμμετοχή της Κλόι Γκρέις Μόρετζ σε remake ταινίας τρόμου, σε ένα αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο! Είχαν προηγηθεί το remake του Carrie  (2013), καθώς και το Let Me In (2010), που αποτελεί remake της καταπληκτικής σουηδικής ταινίας Let the Right One In (2008).

suspiria-remake-3

Στην παραγωγή της ταινίας συναντούμε για μία ακόμη φορά την Amazon, η οποία έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι, ενώ δύο μεγάλα της χαρτιά βγαίνουν άμεσα στις αίθουσες: Το The Neon Demon του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν και το The Handmaiden του Παρκ-Τσαν γουκ. Κλείνοντας, ας θυμηθούμε ένα από τα ομορφότερα δείγματα κινηματογραφικού τρόμου στην ιστορία του σινεμά.

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑