News “Escobar”: Χαβιέρ Μπαρδέμ vs. Πίτερ Σάρσγκααρντ!

21 Οκτωβρίου 2016 |

0

“Escobar”: Χαβιέρ Μπαρδέμ vs. Πίτερ Σάρσγκααρντ!

Η φιγούρα του θρυλικού Πάμπλο Εσκομπάρ δείχνει να συναρπάζει δεόντως τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη τώρα τελευταία, με την τρίτη μεταφορά της ιστορίας του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών να βρίσκεται καθ’ οδόν. Μετά, λοιπόν, τον Μπενίσιο ντελ Τόρο στο Escobar: Paradise Lost (2014) του Αντρέα ντι Στέφανο και τον Βάγκνερ Μούρα στην τηλεοπτική σειρά Narcos (η οποία θα συνεχιστεί για 2 ακόμη σεζόν, με νέους όμως ήρωες στο επίκεντρό της), έρχεται η σειρά του Χαβιέρ Μπαρδέμ να ενσαρκώσει τον διαβόητο εγκληματία, στην ταινία Escobar.

'Jackie' film premiere, New York Film Festival, USA - 13 Oct 2016

Όπως ανακοινώθηκε λίαν προσφάτως, το αντίπαλον δέος του Μπαρδέμ στο Escobar θα είναι ο Πίτερ Σάρσγκααρντ, τον οποίο είδαμε φέτος να κρατά τα μπόσικα στον ρόλο του κακού, στο -επιεικώς- μετριότατο remake The Magnificent Seven και τον οποίο θα δούμε σύντομα, επίσης, στο πολυαναμενόμενο Jackie του Πάμπλο Λαραΐν. Το πρωταγωνιστικό τρίο της ταινίας συμπληρώνει η -εδώ και έξι χρόνια- σύζυγος του Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουθ, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται ο συμπατριώτης του ζεύγους, Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα. Πρόκειται, εξάλλου, για τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ Αρανόα και Μπαρδέμ, μετά το στιβαρό και τρυφερό Δευτέρες με λιακάδα, του 2002.

escobar-3

To Escobar είναι βασισμένο στα απομνημονεύματα της Κολομβιανής δημοσιογράφου Βιρχινία Βαγιέχο, που φέρουν τον ενδεικτικό τίτλο Amando a Pablo, odiando a Escobar, ο οποίος μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ», όπου αναφέρεται, μεταξύ πολλών, και στην ερωτική της σχέση με τον Εσκομπάρ. Η Βαγιέχο έφερε στο φως της δημοσιότητας μεγάλο όγκο πληροφοριών για τις διασυνδέσεις κολομβιανών κυβερνήσεων με τα καρτέλ ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί στις 18 Ιουλίου 2006 στις ΗΠΑ, όπου και έλαβε πολιτικό άσυλο, συνεργαζόμενη στενά με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑