News Η Τζένιφερ Λόρενς είναι η Ζέλντα Φιτζέραλντ και βάζει (και πάλι) πλώρη για τα Όσκαρ!

25 Οκτωβρίου 2016 |

0

Η Τζένιφερ Λόρενς είναι η Ζέλντα Φιτζέραλντ και βάζει (και πάλι) πλώρη για τα Όσκαρ!

Όταν το ίδιο πρόσωπο συγκεντρώνει τις ιδιότητες α) της νεότερης ηθοποιού στην ιστορία του θεσμού των Όσκαρ, με 4 υποψηφιότητες, β) της δεύτερης νεότερης (22 ετών και 193 ημερών) νικήτριας Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Μαρλί Μάτλιν, η οποία δεν είχε καν συμπληρώσει τα 22 της χρόνια, όταν κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, το 1986, ενώ είναι και η μόνη κωφή ηθοποιός που έχει κερδίσει το βαρύτιμο αγαλματίδιο), γ) της υψηλότερα αμειβόμενης γυναίκας ηθοποιού στο Χόλιγουντ, για το τρέχον έτος, τότε μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο πραγματοποιεί πολύ σωστές επιλογές καριέρας!

zelda-5

Η Τζένιφερ Λόρενς, λοιπόν, μετά την υποψηφιότητα (Α’ γυναικείου Ρόλου) για το Winter’s Bones (2010), το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το Silver Linings Playbook (2012), την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το American Hustle (2013) και την υποψηφιότητα (εκ νέου Α΄ Γυναικείου Ρόλου) για το Joy (2014), δείχνει πως ξανά προς την (οσκαρική) δόξα τραβά. Αυτή τη φορά, η γλυκυτάτη (και μόλις 26χρονη) Τζένιφερ θα υποδυθεί τη Ζέλντα Φιτζέραλντ, σύζυγο του διάσημου συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ,  ο οποίος συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους λογοτέχνες όλων των εποχών, με μόλις τέσσερα ολοκληρωμένα μυθιστορήματα στο ενεργητικό του (μεταξύ των οποίων και Ο μεγάλος Γκάτσμπυ)!

zelda-2

Η Ζέλντα Φιτζέραλντ (η οποία έχει υπάρξει, μεταξύ άλλων, και η «νονά» του θρυλικού video game The Legend of Zelda) υπήρξε μία θυελλώδης προσωπικότητα, της οποίας το συγγραφικό ταλέντο επισκιάστηκε από την επιτυχία του συζύγου της, ενώ ο γάμος των δύο υπήρξε μία απόλυτη καταστροφή. Ατελείωτα ποτάμια αλκοόλ, εκατέρωθεν απιστίες, καταθλιπτικές κρίσεις, καβγάδες που άγγιζαν τα όρια της πολεμικής σύρραξης, με τη Ζέλντα να  καταλήγει σταθερός τρόφιμος ψυχιατρείων και σανατορίων, μετά τη διάγνωση σχιζοφρένειας.

Το τέλος αυτής της ιστορίας ήταν σχεδόν ταιριαστά λυπητερό, καθώς στις 10 Μαρτίου 1948, ξέσπασε πυρκαγιά στην κουζίνα της ψυχιατρικής κλινικής, όπου νοσηλευόταν η Ζέλντα Φιτζέραλντ, η οποία εξαπλώθηκε τάχιστα σε όλα τα ξύλινα δωμάτια. Η Ζέλντα και άλλες 9 ασθενείς βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ είχε εν τω μεταξύ αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο 8 χρόνια νωρίτερα, σε ηλικία 44 ετών, από καρδιακή προσβολή.

zelda-3

Επιστροφή στο τώρα, όμως, και τη Τζένιφερ Λόρενς, η οποία, καθ’ όπως φαίνεται, βάζει πλώρη για μία ακόμη οσκαρική υποψηφιότητα, ενώ έχει επίσης στα σκαριά τα εξής (μπόλικα και) ενδιαφέροντα πρότζεκτ: α) θα τη δούμε λίαν συντόμως στην ταινία επιστημονικής φαντασίας The Passengers, στο πλευρό του Κρις Πρατ, β) θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, για τη ζωή της φωτογράφου – δημοσιογράφου Linsey Addario, γ) θα συμμετέχει στη νέα (και ακόμη άνευ τίτλου) ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι (με τη φώτο που ακολουθεί να έχει πυροδοτήσει τις φήμες πως οι δυο τους είναι πλέον ζευγάρι), μαζί με τους Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ και Ντόμναλ Γκλίσον, δ) θα υποδυθεί την αληθινή (και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη) περσόνα της Ελίζαμπεθ Χολμς, ιδρύτριας της εταιρίας εξετάσεων αίματος Theranos, στην ταινία Bad Blood του Άνταμ ΜακΚέι.

zelda-6

Όσον αφορά πάντως την ταινία για τη Ζέλντα Φιτζέραλντ, ο προσωρινός της τίτλος είναι Zelda, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται ο Ρον Χάουαρντ, που έχει τιμηθεί με το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία Ένας υπέροχος άνθρωπος (2001). Λέτε να κινδυνέψει κάποτε το ρεκόρ υποψηφιοτήτων της Μέριλ Στριπ από την Τζένιφερ;




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑