News Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει!

5 Ιανουαρίου 2019 |

0

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει!

To 2013, μετά την έξοδο της ταινίας του με τίτλο The Wind Rises (που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, καθώς και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), o αρχιδούκας του κινηματογραφικού anime, ο Ιάπωνας Χαγιάο Μιγιαζάκι, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, προκειμένου να επικεντρωθεί σε πρότζεκτ μικρότερης κλίμακας.

Ο Μιγιαζάκι είναι ο ένας εκ των δύο Ιαπώνων σκηνοθετών που έχει τιμηθεί με Τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο (το 2014, ενώ ο έτερος Ιάπωνας είναι –προφανώς- ο Ακίρα Κουροσάουα, που έλαβε αυτή τη διάκριση το 1990), ενώ η υπέροχη ταινία του Spirited Away (2001) έχει βραβευτεί τόσο με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων όσο και με τη βερολινέζικη Χρυσή Άρκτο. Παράλληλα, το Spirited Away αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του ιαπωνικού σινεμά.

1083_019812B.jpg

Τον τελευταίο καιρό, ο Μιγιαζάκι είχε επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση μίας 12λεπτης μικρού μήκους ταινίας, με τίτλο Boro the Caterpillar («Μπόρο, η Κάμπια», ελληνιστί), μια ιστορία που στριφογύριζε στο μυαλό του εδώ και περίπου μια εικοσαετία! Η συγκεκριμένη ταινία επρόκειτο να κοσμήσει το Μουσείο Ghibli του Τόκιο, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα που σχετίζονται με τις ταινίες παραγωγής του ομότιτλου κινηματογραφικού στούντιο (ειδικευμένου στις ταινίες anime και manga) που είχε ιδρύσει ο Μιγιαζάκι με τον συμπατριώτη του -και επίσης animator- Ισάο Τακαχάτα. Καθ’ όπως φαίνεται, όμως, ο Μιγιαζάκι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα της 12λεπτης βερσιόν του Boro the Caterpillar και αποφάσισε να στραφεί εκ νέου στη φόρμα της μεγάλου μήκους ταινίας!

miyazaki-2

Ο αισίως 78χρονος Μιγιαζάκι ευελπιστεί ότι η ταινία θα ολοκληρωθεί το πολύ εντός της επόμενης πενταετίας, ενώ απώτερος σκοπός του είναι η έξοδός της στις αίθουσες να συμπέσει με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκιο. Μέχρι τώρα, δεν έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό το πρότζεκτ, που φέρει τον (προσωρινό) τίτλο How Do You Live? και το οποίο -τυπικά- δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη έγκριση, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί! Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα αναμένεται -ως συνήθως- μαγικό!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑